Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Koulutukseni

1991 Kaustisen Kansanlääkintäkeskuksesssa alkoi 2-vuotinen kansanparantajakoulutus, johon seitsemästäkymmenestä hakijasta valittiin 18 oppilasta. Koulutus oli kokopäivätoimista viitenä päivänä viikossa. Koulutukseen sisältyi hierojan tutkinto. Jäsenkorjausta ja kansanparannusta opetettiin jo alusta alkaen.

Moni oppilaista oli jo useita vuosia kansanparantajana toiminut, eli kaikki eivät noviiseja olleet. Keväällä 1993 kaksitoista heistä valmistui ja näistä seitsemän on siitä asti tehnyt päätoimisesti parantajan työtä. Näin laajaa koulutusta ei tämän jälkeen ole valitettavasti järjestetty.

Pääopettajanani toimi Pentti Penttilä, jonka työskentelyä seurasin vuosina -91-93 Kaustisen Kansanlääkintäkeskuksessa satojen potilaiden parantajana. Oppia ovat antaneet myös : Heikki Jylhä, Olavi Virkkala, Kimmo Anttila, Olavi Mäkelä, Aini Hautala, Seppo Nurmela, Ritva Pehkonen, Mauri Haapala, Matti Liedes, Heikki Hemmilä, Risto Santti ja Ljudmila Rumjatseva.

Oppilaista ainoana tein lopputyöni jäsenkorjauksesta, joka sisältää jäsenkorjauksen ja kansanparannuksen menetelmiä.

Olen toiminut myös hieronnan ja erikoishieronnan opettajana Suomen Erikoshierojaopistossa ja opettanut jäsenkorjausta Kaustisen Kansanlääkintäkeskuksen viikonloppukursseilla.

Lisäkoulutusta olen saanut Turun Yliopiston
lääketieteellisen tiedekunnan professorin Risto Santin ja Lääkäri Heikki Hemmilän Turun Yliopiston anatomian laitoksella järjestämällä kurssilla.

Olen perehtynyt myös vuodesta 1985 lähtien japanilaiseen Ju-Jutsu kamppailulajiin. Ju-Jutsussa tehdään erilaisia niveliin ja lihaksiin kohdistuvia tekniikoita sekä hyödynnetään akupunktiopisteitä. Lajiin kuuluu myös perehtyminen perinteisiin parantamisen menetelmiin. Mustan vyön olen saanut vuonna 1995 ja opetan lajia edelleen aktiivisesti.

 

Todistukseni

Koulutettujen hierojien liiton jäsenKoulutettujen hierojien liiton jäsen    Olen Koulutettujen hierojien liiton jäsen ja Suomen jäsenkorjaajat RY:n jäsenSuomen jäsenkorjaajat RY:n jäsenSuomen jäsenkorjaajat RY:n jäsen